Puheenjohtajalta 15.2.2012

Hallituksen päätöksellä kerhotalon lukkojen sarjoitus on uusittu.  Samalla olemme päättäneet, että avaimen saa vain kuittausta vastaan ja jokainen vakuuttaa allekirjoituksellaan, ettei luovuta avainta edes tilapäisesti kenellekään ja palauttaa avaimen luottamustoimen päätyttyä. Avaimen ovat saaneet hallituksen jäsenet sekä toimihenkilöt eli taloudenhoitaja ja isännät. Tilapäistä tarvetta varten kerhotalon avaimen saa luovuttaa vain yhdistyksen nimenkirjoittajat eli puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja sihteeri. Kerhotalon vuokraajan kanssa sovimme menettelytavan erikseen.

Allekirjoitimme myös hallituksessa paperin, jossa lupauduimme hävittämään kaikki henkilökohtaiset yhdistystä koskevat asiakirjat luottamustoimemme päätyttyä, olivat ne sitten paperilla, tietokoneella tai muistitikulla. Toimihenkilöt tulevat myös allekirjoituksellaan vakuuttamaan saman asian. Hallituksen pöytäkirjat tai jäsenluettelo eivät ole julkisia tietoja ja siksi näiden asiakirjojen tai tietojen kanssa on oltava huolellinen. Jäsen saa kyllä häntä itseään koskevan pöytäkirjaotteen, jos hän sitä pyytää, mutta muuten ne eivät ole julkisia.

 Tässä sitaatti Patentti- ja rekisterihallituksen nettisivuilta:

 Kysymys: Onko yhdistyksen jäsenellä oikeus tutustua hallituksen pöytäkirjoihin?

Vastaus: Hallituksen pöytäkirjat eivät ole julkisia eikä yhdistyksen jäsenillä ole yleistä oikeutta niiden näkemiseen. Yhdistyksen säännöissä voidaan kuitenkin määrätä, että jäsenillä on oikeus tutustua hallituksen pöytäkirjoihin. Jos hallituksen kokouksessa on käsitelty jotakin jäseneen liittyvää asiaa, on tällä jäsenellä oikeus saada ote kyseisestä pöytäkirjan kohdasta.

Meidän säännöissämme ei ole mainintaa siitä, että jäsenillä on oikeus tutustua pöytäkirjoihin. Noudatamme siis tässäkin asiassa yhdistyksen sääntöjä. Yllämainitut toimenpiteet eivät ole epäluottamusta itseämme tai toisiamme kohtaan. Olimme yksimielisiä siitä, että näin saamme selkeytettyä vastuitamme yhdistystä ja jäsenistöä kohtaan. Haluamme myös esimerkillämme luoda tästä pysyvän käytännön seuraaville hallituksille ja luottamushenkilöille. Koen yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana hyvin tärkeäksi sen seikan, että jäsenistö voi täysin luottaa hallituksen ja puheenjohtajan toimiin.

Tulvat ovat taas tulleet riesaksemme. Olen ollut yhteydessä Tekniseen keskukseen asiasta. Uutterat isäntämme myös seuraavat tilannetta päivittäin. Toivotaan, että tilanne laukeaa ilman, että kaupunki joutuu ruoppaamaan mereen laskevat ojat. Mutta jos tilanne pahenee, niin silloin on toimiin ryhdyttävä.

Ilmoitin jo keskustelupalstalla, että palohälyttimet ovat huutaneet alueella ilman syytä. Palolaitos oli eilen joutunut tarkistamaan tilanteen paikan päällä. Soitin tänään Jarkko Heikkiselle Oulu-Koillismaan pelastuslaitokselle ja kysyin mitä voimme tehdä tällaisten väärien hälytyksien välttämiseksi. Hän neuvoi, että palohälyttimet voidaan poistaa käytöstä talven ajaksi, koska mökit eivät ole talvikäytössä. Ne on sitten muistettava heti laittaa takaisin, kun mökkeily alkaa. Myös patterien uusiminen voi auttaa, jos haluaa joka tapauksessa pitää hälyttimen käytössä myös talvella. Hälytintä ei tietystikään saa poistaa, jos käyttää mökkiä myös talvella.

Ulkoilupäivä on sunnuntaina 18.3.. Seuratkaa Tapahtumat-sivua!

Terveisin Sirpa